טיפול זוגי / משפחתי

כל אדם מביא לזוגיות את התקווה לאהבה שתחלים את פצעי ילדותו, והנה באות אכזבות, כאב ותסכול… ואז נבנות חומות ומתגבהות, במקום שהיה אמור להיות גן פורח…

לא תמיד אנו מצליחים לדבר על נושאים שנויים במחלוקת בבית. לא תמיד אנו מוצאים את המרחב הבטוח לדון על המטריד, המתסכל ומדיר השינה.
בעזרת מטפלת רגישה ובאוירה חמה יכול להווצר המרחב הבטוח שבו נוכל לפרק את הקשיים ולדבר את צרכינו היחודיים ובכך גם להצליח להביא שינוי.

עימותים בין בני זוג נוצרים, כי יש לנו צרכים וחוסרים, וכך גם לבני זוגנו. כמעט לא ניתן  שצרכינו והחוסרים שלנו יתמזגו עם זולתנו בצורה מושלמת. לכן  נחווה עימות. רוב העימותים למעשה מתרחשים בגלל תקשורת לקויה.
כל אחד מבני הזוג מביא את ההיסטוריה, היכולות והמגבלות שלו לזוגיות. הטיפול מתייחס לאינטראקציה הזאת וגם לרגשות של כל אחד באופן אישי.

המטרה: לסייע לבני הזוג לראות את תרומתם לזוגיות ולבעיות שבה, לקחת אחריות אישית ולא לתפוס את עצמם כקורבנות של האחר או של הסיטואציה.
הדרך לעבוד עם העימותים והבעיות העולות היא ע"י שחרור רגשי בו יש אפשרות לכל אחד מבני הזוג "להוציא" את מה שיש לו, כשהמטרה היא להגיע להבנה הדדית וזאת בתוך תהליך ייעוץ זוגי.
בשלב המעשי  בתהליך הייעוץ הזוגי, אנו שואפים להגיע לפשרה ולהפנים את המודל של פתרון הבעיות.
בתהליך כזה, בני הזוג מרגישים קרובים הרבה יותר, ורוכשים אמון ובטחון רב יותר זה בזה, דבר  שגורם לשיפור האוירה  ביניהם, ולימוד דרך  לפתרון בעיות גם בעתיד.

טיפול זוגי כהכנה לנישואין

זוגיות היא דבר נפלא, ולעיתים לא פשוטה לביצוע. רובנו לא נולדנו עם כישורים לזוגיות בריאה. כאשר הקשר העמיק, מצאנו את עצמנו במקרים רבים בריבים ובמצבי רוח: לא תמיד הבנו מה קורה ולמה דווקא עכשיו.

בהחלט ניתן לרכוש כישורים אלה ועוד בראשית הזוגיות  שלנו .

כל זוג נתקל בקשיים, אם רכשנו כלים טובים וביררנו לעצמנו מי אני בקשר ואיך מתאים היחד, נוכל למנוע גם גרושין בעתיד!

נושאים לטיפול:

• תקשורת בריאה

• קבלת החלטות משותפת

• מה הבאנו "מהבית"

• כבוד הדדי

• איך כועסים?

• ביחד ולחוד

טיפול כזה מומלץ כמתנת חתונה! 

 

גיי פרינדלי

לאפשר מרחב תומך וקשוב בנושאים של:

• התמודדות משפחתית וחברתית עם הזוגיות

• בחירת מודל מועדף לזוגיות ולמשפחה

• לקראת הורות משותפת / הורות זוגית / יחידנית

• הורים ללהט"בים – עבודה על תהליכי קבלה של הנטיה המינית והזוגית

 

טיפול זוגי בתקופות של פרידה או גירושין

לפעמים זה בסדר להיפרד. יש קשרים שלא יכולים להתמיד. הפערים גדולים מדי וזה בסדר לבחור בדרך אחרת. גם פרידה אפשר לעשות עם כבוד והערכה לבן/בת הזוג. ועם עזרה של מטפל ברקע.

אפשר ללכת על נסיון פרידה במסגרת טיפול. בזמן זה לא פועלים עם עו"ד ובתי משפט…
מתייחסים לנושאים של החלטה משותפת, קובעים מסגרת זמן ברורה, דנים בגבולות, אחריות סביב הנושאים  של הפרידה, או שמא בשיקום היחסים? 

לומדים איך להפרד בכבוד הדדי בתקשורת מסודרת ומתוך הקלה. החלטה על גרושין תהיה שלמה יותר ותאפשר פתיחה לחיים חדשים.

 

טיפול זוגי בפרק ב'

איך מחברים שני עולמות מלאים לזוגיות אחת חדשה?

איך לא נופלים לאותם בורות או משחזרים את אותן טעויות שגרמו לנו להתגרש?


זוגיות חדשה וטובה משמעותה עבודה על אותם קשיים. התובנות אולי קיימות אבל לצידן נמצאים פחדים שמעמידים חומות. הילדים שלו, הילדים שלי, הבתים השונים מהם באנו, האקסים ברקע, והמטענים שלא התמודדנו איתם. 

בטיפול נעבוד על היכולת שלנו לקבל ולתת מבלי להתרחק כאשר קשה. 


טיפול זוגי יכול מאוד לעזור בבניה מחדש של פרק ב' מוצלח, בו יש מרחב אישי ומשותף מיטיב לשני בני הזוג. 


מהו טיפול משפחתי ומה תפקידה של המטפלת המשפחתית?

המשפחה היא כור היתוך של שינויים ו/או משברים בקבלת החלטות, הריון ולידה , התבגרות, הזדקנות, אבדנים וכו'. לחץ רב מופעל עליה בעולם המודרני. (קושי כלכלי, לימודים, התפתחות אישית, הגירה,מגורים, פיטורין וכו').
אלו מעלים את הקושי להתמודד במערכת היחסים הזוגית והמשפחתית עם קונפליקטים שעולים.
לעתים קרובות מתעורר קושי במערך ההורי ביחס לקשיים עם ילד (כמו בעיות הרטבה, קשיים חברתיים, לימודיים, פחדים, קושי בהצבת גבולות).
גיל ההתבגרות טומן בחובו פוטנציאל התמודדות רב ויש הורים שמתקשים לעמוד לבדם במסע הזה (התמכרויות, הפרעות אכילה, בעיות חברתיות, נשירה, סמים, אלימות וכו').
קונפליקטים בין אחים ומערכות יחסים מעורערות בתוך המשפחה או במשפחה המורחבת.
הטיפול המשפחתי הוא טיפול מערכתי. אין זה טיפול יחידני, כמו הטיפול הדינמי הפסיכולוגי, שבו הפרט מקבל תשומת לב מרבית. 

הראיה המערכתית מתמקדת בראיה כוללת: הקשר הזוגי בין ההורים למשפחות המוצא, בין ההורים לילדיהם ובין האחים ובין חלקי המשפחה המרוחקים יותר, אם הם בדינאמיקה עם אותה יחידה משפחתית.
על המטפל המשפחתי, להתמקד בהבנת עולמו של כל פרט, תוך שימת לב להקשר המשפחתי והבנת דפוסי התקשורת המעכבים של חברי המשפחה.
לראות את מוקדי הקושי, להעלות על פני השטח נושאים שאינם זוכים להתייחסות בהוויה המשפחתית הקיימת, בהתאם למטרות שאיתן הגיעו לטיפול, ולאפשר ביטויי תקשורת חדשים בין חברי המשפחה, בו הם יכולים לתמוך זה בזה ולהתפתח.

Call Now Button